Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Korisne info » Iz medija

Iz medija

Ranoproljetni bijeg na Lastovo

Za bijeg od užurbane svakodnevice ne moramo posezati za dalekim osamljenim destinacijama, ponekad su takva mjesta nadomak ruke. Puni trajekti i katamaran Nona Ana dolaze... (nastavi čitati)

Lastovsko otočje – park prirode

Ugledna zaklada World Wide Fund for Nature, uvrstila je Lastovski arhipelag među 10 rajskih oaza na Mediteranu čija je sačuvana i nedirnuta ljepota, ključna za... (nastavi čitati)
Lastovske klape obojile tunel glazbom

Lastovske klape obojile tunel glazbom

Ženska klapa Ladesta i muška klapa Fumari pod vodstvom Janesa Vlašića, u organizaciji jedinog hotelskog kompleksa na Lastovu, hotela „Solitudo“, održale su po prvi put... (nastavi čitati)

Lastovo – što južnije to ljepše i ugodnije

Lastovo pripada skupini južno – dalmatinskih otoka, a otočnu skupinu sačinjavaju najveći matični otok Lastovo, te niz otoka, otočića i hridi. Otok je udaljen 94... (nastavi čitati)

Lastovo…izgubljeni raj…

Sva već doslovno polomljena od iscrpljujućeg posla i svakodnevnih obveza odlučila sam s dragim pronaći mjesto gdje ćemo provesti miran, tih, opuštajući godišnji odmor; daleko... (nastavi čitati)

Jedan dan na Lastovu

Lastovo, kažu otok glazbe... A za mene, taj otok predstavlja nekakvu pitomu divljinu, blizu je, a daleko, mir i nemir... Pred kraj ljeta, dok trajektne... (nastavi čitati)

DalmaziaCentro – Meridionale

"L’isola di Lastovo La “piccola” isola di Lastovo (15 x 5 km), la più esterna delle isole abitate dell’arcipelago dalmata, prossima tappa, si trova 20... (nastavi čitati)

CROATIA destination of the month

Go Croatian island hopping through these 7 coastline paradises   Lastovo Somewhat unsurprisingly, Croatia is a favourite for foodies, especially those looking for the tastes... (nastavi čitati)

Brigitina pisma s Lastova: Dvaput su zaklecala zvona…

Ima nešto posebno i čudesno u dolasku i odlasku broda na pučinsku hrid, na otok. Na tom brodu je netko koga godinama nije bilo doma,... (nastavi čitati)

Ako ne razgovarate s Bogom, Lastovo je idealno mjesto da ponovno počnete

Ponovno je kolovoz i mi smo ponovno na Lastovu, pet sati groteskno skupe plovidbe drndavim i soptavim Jadrolinijinim trajektom od matice zemlje. Ipak, vrijedi svake... (nastavi čitati)

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu na Pjevoru te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu se nalazi ljekarna koja radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 13.00 sati i od 18:00 do 20:00 te radnim subotama (2 puta mjesečno) od 8:00 do 13:00.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo napadima gusara i osvajača sa mora. Kako bi se zaštitilo stanovništvo podignuto je naselje na vrhu brda i njegovim unutarnjim padinama.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mješovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje, maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Većina trgovina i restorana prihvaća plaćanje karticama, svugdje je moguće plaćanje eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci u Ublima. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje


Jeste li znali? da je Lastovo bilo dio Dubrovačke Republike?