03.04.20.

11°C

Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Vodič » Naselja

Naselja

 

Zaklopatica

Zaklopatica je uvala smještena na sjevernoj strani otoka Lastova, svega 2.5 km udaljena od centra otoka. Zaklopatica je omiljena destinacija nautičara zbog svog položaja, ponude... (nastavi čitati)

Ubli

Ubli ili Uble je naselje smješteno na jugo-zapadnoj strani otoka. Ubli je Lastovska trajektna luka. U Ublima se nalazi Bazilika sv. Petra - jednobrodna kršćanska... (nastavi čitati)

Skrivena luka – Portorus

Nalazi se na južnoj strani otoka Lastova. Jedna je od najvećih i najljepših uvala na otoku. Kao što joj ime govori, skrivena je od pogleda... (nastavi čitati)

Pasadur

Pasadur je naselje na zapadnoj strani otoka. Povezan je malim mostom sa susjednim otočićem Prežba. Pasadur je omiljena lokacija za nautičare kao sigurna uvala zaštićena... (nastavi čitati)

Lučica

Lučica je naselje kojeg čini svega 30-tak kuća koje administrativno pripada samom Lastovu.  Ono je povijesno zaštićeni lokalitet koje je  izvorno bilo ribarsko naselje s... (nastavi čitati)

Lastovo

Mjesto Lastovo je staro srednjovjekovno naselje s dugom i zanimljivom poviješću, amfiteatralnog oblika, okruženo brdima. U mjestu Lastovu se mogu pronaći prekrasne obiteljske kuće iz... (nastavi čitati)


Jeste li znali? da je Lastovo bilo dio Dubrovačke Republike?