20.10.21.

15°C

Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Vodič » Naselja

Naselja

 

Zaklopatica

Zaklopatica je uvala smještena na sjevernoj strani otoka Lastova, svega 2.5 km udaljena od centra otoka. Zbog svog položaja, ponude (restorani s mooringom i uslugama... (nastavi čitati)

Ubli

Ubli ili Uble je naselje smješteno na jugo-zapadnoj strani otoka, najpoznatije kao trajektna luka otoka Lastova s vezama prema otoku Korčuli, Hvaru, Splitu, te Dubrovniku.... (nastavi čitati)

Skrivena luka – Portorus

Skrivena Luka, među otočanima poznatija kao Portorus, nalazi se na južnoj strani otoka Lastova i jedna je od najvećih i najljepših uvala na otoku. Kao... (nastavi čitati)

Pasadur

Pasadur je naselje na zapadnoj strani otoka koje se jednim dijelom smjestilo na matičnom otoku Lastovu, a drugim dijelom na susjednom otočiću Prežbi. Povezuje ga... (nastavi čitati)

Lučica

Lučica je naselje kojeg čini svega 30-tak kuća, a administrativno pripada mjestu Lastovu. Zaštićeni je povijesni lokalitet koji je bio izvorno ribarsko naselje s kućama... (nastavi čitati)

Lastovo

Mjesto Lastovo je staro srednjovjekovno naselje amfiteatralnog oblika s dugom i zanimljivom poviješću. Jedino je naselje na otoku koje se ne nalazi neposredno uz more.... (nastavi čitati)


Jeste li znali? da Lastovo ima jednu od 10 najatraktivnijih lokacija za ronjenje u Europi - Rt Bijelac?