Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Događanja»Arhiva događanja»Classichic na Lastovu

18.09.2015. — 19.09.2015. u 20:30 – Classichic na Lastovu

FOJ, ustanova za kulturu i neprofitni medij, u crkvi Sv. Kuzme i Damjana, 18. rujna 2015. (petak) organizira peti jubilarni međunarodni festival novih skladbi “Glas Škoja”. Glas Škoja odati će svoju zahvalnost lastovskom skladatelju Kristi Kućariću Kolendri. Na ovogodišnjem festivalu izvest će se odabrane skladbe sa prijašnjih festivala te će se na taj način zaokružiti petogodišnji ciklus ovog zanimljivog nezavisnog projekta. U sklopu festivala održat će se koncert fada u izvedbi svestranog akademskog umjetnika Ive Perkušića.

Festivalski program u Crkvi Sv. Kuzme i Damjana nastavlja se 19. rujna 2015. (subota) kada će se po prvi put održati festival zanimljivog imena KLAŠIK . Dio je to projekta kojim FOJ promovira klasičnu glazbu kao “modni” trend za sve i svakoga. Klašik u izdanju nezavisne izdavačke kuće Sidra iz Lastova će promovirati prvi samostalni nosač zvuka “LES OEUVERES POUR PIANO” pobjednika natječaja Marina Limića, izvanrednog virtuoza pijaniste i mladog hrvatskog skladatelja. Uz nastup Marina Limića u programu nastupit će i violinista Dakica Sanko te Pero Prosenica na orguljama.

Organizacija

  • Kontakt osoba: Mladen Bašić
  • Mobitel: 00385098 658 090
  • Lokacija: Crkva / Church Sv. Kuzma i Damjan

Galerija fotografija

Prijevoz

Taxi Lastovo

Taxi usluge dostupne su od 0-24 na poziv.   taxi-lastovo.com/

MALI MIĆE – TAXI

http://www.malimice.hr

Lokacija

Lastovo

Mjesto Lastovo staro je srednjovjekovno naselje amfiteatralnog oblika s dugom i zanimljivom poviješću. Jedino je naselje na otoku koje se ne nalazi neposredno uz more. Okruženo je brdima, a na svakom od njih je vidikovac s kojeg se pruža pogled na mjesto i okolna polja. Obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća krase lastovski “sulari” (terase) i bogato ukrašeni “fumari” (dimnjaci) koji su postali zaštitni znak Lastova. Lastovske skalinade (kamene stepenice) obavijaju staru jezgru oko crkve i šire se te obogaćuju poseban mediteranski ugođaj.

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu na Pjevoru te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu se nalazi ljekarna koja radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 13.00 sati i od 18:00 do 20:00 te radnim subotama (2 puta mjesečno) od 8:00 do 13:00.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo napadima gusara i osvajača sa mora. Kako bi se zaštitilo stanovništvo podignuto je naselje na vrhu brda i njegovim unutarnjim padinama.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mješovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje, maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Većina trgovina i restorana prihvaća plaćanje karticama. Nije moguće plaćati eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci u Ublima. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje


Jeste li znali? da Lastovo ima jednu od 10 najatraktivnijih lokacija za ronjenje u Europi - Rt Bijelac?