16.07.19.

24°C

Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Događanja»Arhiva događanja»Lastovo u zvijezdama 2018.

22.06.2018. — 25.06.2018. – Lastovo u zvijezdama 2018.

Za sve one koji su u Lastovo zaljubljeni ali i sve koji se u ovaj pučinski biser tek imaju zaljubiti ove smo godine premijerno pripremili čaroliju nazvanu “Lastovo u zvijezdama”, višednevno druženje u čarobnom ambijentu Parka prirode Lastovsko otočje. U produženome vikendu od 22. do 25. lipnja sve generacije posjetitelja će na nekoliko lokacija koje oduzimaju dah imati priliku uživati u kristalnom moru i ljetnom povjetarcu, odabranoj glazbi naših gostiju, edukativnim radionicama u organizaciji stručnjaka Parka prirode, Greenpeace Hrvatske i Pokreta otoka, open-air kinu te još mnogim drugim slatkim tajnama koje ćemo tek otkriti… Postani i ostani dio našeg bajkovitog druženja, zaokruži ovaj vikend u kalendaru za LUZ Festival i dođi se zauvijek zaljubit u Lastovo!
……………………………………………………………………………………………………………………………………
For those who are in love with island of Lastovo and all of those who are yet to fall in love with this mediterranean pearl we are preparing a weekend full of magic named “Lastovo in the Stars” in the enchanting ambiance of the Lastovo Nature Park.
In the extended weekend from June 22 to June 25, all generations of visitors will have the opportunity to enjoy the crystal sea and the summer breeze, selected music of our guests, educative workshops organized by experts of Nature Park, Greenpeace Croatia and the Island Movement, open -air cinema and many other sweet secrets that we are yet to discover …
Become and stay part of our fairytale story, save the date for LUZ Festival and come to fall in love with island of Lastovo forever!

Prijevoz

Taxi Lastovo

Taxi usluge dostupne su od 0-24 na poziv.

Taxi Mezzomondo

Taxi usluge dostupne od 0-24 sata

Lokacija

Ubli

Ubli ili Uble je naselje smješteno na jugo-zapadnoj strani otoka. Ubli je Lastovska trajektna luka. U Ublima se nalazi Bazilika Sv. Petra - jednobrodna kršćanska bazilika V st. posvećena Sv. Petru. Među brojnim nalazima u bazilici, znamenit je ranokršćanski reljef s prikazom križa i dva jaganjca, orginal je pohranjen u Arheološkom muzeju u Zadru. Nakon arheoloških istraživanja, bazilika je konzervirana i smatra se spomeničkom cjelinom najviše kategorije.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu kraj Splitske banke te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu postoji ljekarna koji radi od ponedjeljka do petka od 08.00 – 15.00 sati.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo gusarima i osvajačima ovih područja sa mora pa da se zaštiti stanovništvo je podiglo naselje na vrhu brda.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mještovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje i maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Večina trgovina i restorana prihvaća plaćanje svim kreditnim i debitnim karticama. Nije moguće plaćati eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.


Jeste li znali? da Lastovo ima jednu od 10 najatraktivnijih lokacija za ronjenje u Europi - Rt Bijelac?