Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Vodič » Plaže i uvale

Plaže i uvale

More na Lastovu kristalno je čisto, bistre zelenkasto-plave boje, što ga čini privlačnim turistima iz cijelog svijeta. Skrivene uvale krasi gusta borova šuma koja ujedno stvara prirodan hlad.

Lastovske su plaže većinom divlje, prirodno kamenite i stjenovite, ali nekoliko ih je i šljunčanih ili prilagođenih. U nastavku pročitajte opise neke od njih i odaberite onu koja vam najviše odgovara.

Dragovoda

Predlažemo vam da svratite na plažu "Dragovoda" u istoimenoj uvali. Šljunčana plaža smještena je u središtu uvale Dragovode, oko 300 metara udaljenosti od rive u... (nastavi čitati)

Pod Mrčaru

Prošetajte se utabanom stazom preko Mrčare i opustite u malom raju ove prelijepe šljunčane plažice. Polegnuta između dvije stijene, pruža hlad i lijep pogled na... (nastavi čitati)

Konopljica

Nakon iskrcaja na mrčarsku rivu, okupajte se na ovoj poludivljoj šljunčanoj plaži koja je dobila naziv po vrsti biljke koja raste u njenoj blizini. Odmah... (nastavi čitati)

Barje

Do uvale Barje moguće je doći asfaltnom cestom iz smjera mjesta Lastova te kratkim makadamskim putem koji vas dovodi do parking mjesta, od uvale udaljenog... (nastavi čitati)

Portić

Perna

Do ove plaže je moguće doći jedino s mora. / Beach can be reached only by sea. (nastavi čitati)

Hrvaska

Studeno dance


Sito

Staklena

Davjenica

Do uvale Davjenica može se doći šumskim putem iz mjesta Lastova ili vlastitom brodicom. (nastavi čitati)

Korita

Uvala Korita nalazi se 1 km od naselja Zaklopatica. Do nje je moguće doći vlastitom brodicom ili pješice (šumskim putem). Postoji prirodni hlad te je... (nastavi čitati)

Kručica

U uvali Kručica nalaze se dvije male šljunčane plaže s plićakom pogodne za kupanje obitelji s djecom. Do Kručice se može doći šumskim putem s... (nastavi čitati)

Zace

Na sjevero- istočnoj strani otoka Lastova nalazi se prekrasna uvala Zace s malom šljunčanom plažom. Nema prirodnog hlada te je potrebno imati gumene sandale za... (nastavi čitati)

Borova

Skrivena uvala Borova nalazi se u blizini otočića Prežba - naselja Pasadur. Do nje se može doći pješačkom stazom ili vlastitom brodicom. Postoji prirodni hlad... (nastavi čitati)

Jurjeva luka

U jednoj od najzaštićenijih uvala na otoku nalazi se mala šljunčana plaža pogodna za obitelji s djecom. Postoji prirodni hlad. Potrebno je imati gumene sandale... (nastavi čitati)

Hotelska plaža

Na otočiću Prežbi u naselju Pasadur nalazi se mala betonska hotelska plaža pogodna za obitelji s djecom i starije osobe. Postoji prirodni hlad, mogu se... (nastavi čitati)

Pionir

U naselju Ubli nalazi se uređena betonska plaža Pionir s prirodnim hladom. Pogodna je za djecu i starije osobe. Postoji i mogućnost skakanja u more.... (nastavi čitati)

Uska

Prekrasna uvala Uska nalazi se 500-njak metara od kampa Skriveni. Nema prirodnog hlada, a poželjno je imati gumene sandale za kupanje zbog oštrog kamenja. Ulaz... (nastavi čitati)

Kujenčeva ropa

U Skrivenoj luci, skrivena od pogleda, nalazi se plaža Kujenčeva ropa koja je pogodna za nudiste. (nastavi čitati)

Skrivena luka – Portorosso

U neposrednoj blizini restorana Portorosso nalazi se mala šljunčana plaža pogodna za obitelji s djecom. Od dodatnih sadržaja na plaži se nalazi coctail bar "Fjaka". (nastavi čitati)

Lučica

Uvala Lučica nalazi se 1 km od mjesta Lastova. To je malo ribarsko naselje sa šarmantnim kamenim kućicama. Postoji malo istezalište za barke preko kojeg... (nastavi čitati)

Zaglav

Na jugo-zapadnoj strani otoka Lastova nalazi se uvala Zaglav. Gusta borova šuma pruža prirodni hlad kupaćima koji u more mogu ući preko šljunčanih škrapa ili... (nastavi čitati)

Skrivena luka – Mali žal

Na južnoj strani otoka Lastova, u uvali Skrivena luka nalazi se plaža popularno zvana "Mali žal". Plaža je pogodna za djecu i neplivače jer obiluje... (nastavi čitati)

Mihajla

Svega 1 km udaljena od centra otoka, Mihajla je omiljeno kupalište lokalnog stanovništva te turista. Na plaži se nalazi i istoimeni caffe bar gdje možete... (nastavi čitati)

Saplun

Na otočiću Mladine koji pripada Donjim škojima lastovskog arhipelaga - Lastovnjacima, nalazi se plaža Saplun. To je jedina pješčana plaža Lastova koja ostavlja bez daha... (nastavi čitati)


Jeste li znali? da na Lastovu ima 46 crkvica,polja i otočića u arhipelagu?