Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Što raditi » Izleti

Izleti

Lastovski arhipelag prepun je prelijepih i skrovitih uvala koje možete otkriti ukoliko unajmite malu brodicu ili posjedujete vlastito plovilo.

Ukoliko nemate dozvolu za plovidbu lokalni brodski prijevoznik organizira fish picnic na otočić Mladine, plažu Saplun. Dok uživate u kupanju na jedinoj pješčanoj plaži u arhipelagu domaćini će vam pripremiti svježu ribu na žaru, salatu od vlastitog povrća uzgojenog na tradicionalni način te vino iz vlastitog vinograda.

Obratite im se sa povjerenjem.

Obrt za prijevoz putnika “Čigra”

+385 98 599 007

Doživite sve što se može doživjeti na Lastovu s morske strane: ribolov, razgledavanje, kupanje i sunčanje na prekrasnim uvalama i plažama! Uz sve okrijepite se svježim ribljim menijem, domaćim vinom i ugodnom atmosferom na brodu.

Za sve nezaboravne trenutke na Lastovu brine se obitelj Lešić – Obrt za izlete “Survival”!

+385 91 5615905 i +385 91 5809562

Park prirode „Lastovsko otočje“ organizira obilazak Parka morskim putem. Na ovom obilasku vidjet ćete bogatstvo prirodnih i kulturnih vrijednosti te upoznati način života stanovnika, povijest i tradicijske djelatnosti otoka Lastova.

Plovidbena ruta kreće se sjevernom stranom otoka preko uvala Kručice, Zaklopatice, Mihajla, Lučice, Zace, prema otočnoj skupini Lastovnjaci. Predviđeno je kraće zaustavljanje na otočiću Mladine u uvali Saplun gdje možete uživati u kupanju i ronjenju. U povratku ćete otkriti uvale južne strane otoka od kojih se ističe Skrivena Luka sa svjetionikom Struga iz 1863.g. te ostaci vojnih objekata u uvali Vejo More. Približavajući se cilju, proći ćete pokraj otočića Makarac sa crkvicom sv. Rafaela (15.st.) u VejomLagu te svoje putovanje završiti prolaskom između otoka Prežba i Mrčara do Pasadura.

Zbog ograničenog broja mjesta u brodu, obavezna je rezervacija na e-mail: promocija@pp-lastovo.hr ili pozivom na broj: 020/801-252 radnim danom od 08:00 – 15:00 sati.

Galerija fotografija


Vaši komentari

Good afternoon! Me and my husband are visiting Korcula in June. Is it possible to make a day trip to Lastovo? Which is the price? What does it include?
Awaiting for your response! Regards!

/ 7.4.2018.

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu na Pjevoru te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu se nalazi ljekarna koja radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 13.00 sati i od 18:00 do 20:00 te radnim subotama (2 puta mjesečno) od 8:00 do 13:00.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo napadima gusara i osvajača sa mora. Kako bi se zaštitilo stanovništvo podignuto je naselje na vrhu brda i njegovim unutarnjim padinama.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mješovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje, maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Većina trgovina i restorana prihvaća plaćanje karticama, svugdje je moguće plaćanje eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci u Ublima. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje


Jeste li znali? da na Lastovu ima više od 200 km pješačkih staza?