Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Korisne info » Žute stranice » Udruge

Udruge

Udruga Lastovski Poklad

Grupa mještana otoka Lastova, zaljubljenika u Lastovski Poklad, svjesna vrijednosti ovog jedinstvenog običaja odlučila je osnovati dobrovoljnu udrugu „Lastovski Poklad“. Udruga „Lastovski poklad“ je osnovana... (nastavi čitati)

Nogometni klub Omladinac

Nogometni klub Omladinac sa Lastova osnovan je davne 1927 godine u vrijeme talijanske okupacije otoka, a obnovljen je 1945  godine. Klub je godinama odolijevao svim... (nastavi čitati)

Judo klub Lastovo

Judo klub Lastovo ogranak je splitskog kluba Pujanke. Djeluje od siječnja 2014 g. i okuplja 40-tak mladih članova. Iako lastovska djeca treniraju tek par mjeseci... (nastavi čitati)
Narodno Sveučilište Lastovo

Narodno Sveučilište Lastovo

Narodno Sveučilište je najstarija udruga na otoku Lastovu. Osnovana je od strane Općine Lastovo 26. travnja 1944. Za dan otvaranja sa otoka Visa je došla... (nastavi čitati)

Udruga Dobre Dobričević

Udruga za promicanje kulture Dobre Dobričević osnovana je 2013 g. od strane mladih entuzijastica sa Lastova. Udruga se bavi organizacijom različitih manifestacija u sklopu lastovskog... (nastavi čitati)

Udruga “Rukatac i Piculja”

Udruga vinara i maslinara "Rukatac i Piculja",Lastovo je udruga građana u kojoj se uključuju građani dragovoljno radi ostvarivanja osobnih ili zajedničkih ciljeva u razvijanju vinske... (nastavi čitati)

Udruga Val

Udruga „Val“ za mlade Kroz dugogodišnji rad i ostvarenje projekata koji povezuju generacije, prepoznali smo potrebu za rad s mladim otočanima. S toga smo 2014.... (nastavi čitati)

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu na Pjevoru te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu se nalazi ljekarna koja radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 13.00 sati i od 18:00 do 20:00 te radnim subotama (2 puta mjesečno) od 8:00 do 13:00.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo napadima gusara i osvajača sa mora. Kako bi se zaštitilo stanovništvo podignuto je naselje na vrhu brda i njegovim unutarnjim padinama.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mješovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje, maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Većina trgovina i restorana prihvaća plaćanje karticama, svugdje je moguće plaćanje eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci u Ublima. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje


Jeste li znali? da je Lastovo bilo dio Dubrovačke Republike?