Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Turistički ured»Novosti»Prijava i odjava turista

Prijava i odjava turista

Hrvatska turistička zajednica je novim Pravilnikom o načinu vođenja popisa turista objavljenim 20. studenog 2015. godine u Narodnim novinama 126/15 propisala NOVI jedinstveni sustav prijave i odjave turista EVISITOR , koji je stupio na snagu 01.01.2016. godine. Sustav eVisitor je popisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističke evidencije obveznika i turista.
EVISITOR je jedinstveni informacijski sustav za prijavu i odjavu turista koji povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj a biti će dostupan putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo te je POTPUNO BESPLATAN ZA SVE KORISNIKE. Za upotrebu navedenog informacijskog sustava dovoljan je internet preglednik (računalo, tablet, pametni mobiteli) i internet veza, a krajnji korisnici pored korisničkog imena i lozinke moraju imati i jedinstvenu TAN tablicu potrebnu za prijavu.
Evisitor zamjenjuje dosadašnju online prijavu gostiju koju je Turistička zajednica općine Lastovo osiguravala svojim privatnim iznajmljivačima stoga te prijave od 01.01.2016. godine više nismo u mogućnosti zaprimati. Također nećemo biti u mogućnosti zaprimati ispunjene prijavnice koje su nam iznajmljivači do sada donosili.
Bitno je naglasiti da se za pružatelje usluga sam proces prijave i odjave gostiju ne mijenja osim što se od 01.01.2016. PRIJAVA GOSTIJU MOGUĆA JEDINO PUTEM SUSTAVA EVISITOR. Za sve one koji ne posjeduju osobno ili prijenosno računalo, pametni telefon ili tablet odnosno pristup internetskoj vezi, Pravilnik predviđa intalaciju terminala u turističkoj zajednici na kojem će se prijava i odjava gostiju vršiti uz asistenciju djelatnika TZ-a.
Pristupne podatke za eVisitor i prijavu gostiju je moguće dobiti jedino osobnim dolaskom u Turistički ured uz predočenje osobnog dokumenta ili rješenja o iznajmljivanju.

http://www.evisitor.hr

Jeste li znali? da na Lastovu ima više od 200 km pješačkih staza?