24.09.23.

Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Turistički ured»Novosti»Prijava i odjava turista

Prijava i odjava turista

Hrvatska turistička zajednica je novim Pravilnikom o načinu vođenja popisa turista objavljenim 20. studenog 2015. godine u Narodnim novinama 126/15 propisala NOVI jedinstveni sustav prijave i odjave turista EVISITOR , koji je stupio na snagu 01.01.2016. godine. Sustav eVisitor je popisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističke evidencije obveznika i turista.
EVISITOR je jedinstveni informacijski sustav za prijavu i odjavu turista koji povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj a biti će dostupan putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo te je POTPUNO BESPLATAN ZA SVE KORISNIKE. Za upotrebu navedenog informacijskog sustava dovoljan je internet preglednik (računalo, tablet, pametni mobiteli) i internet veza, a krajnji korisnici pored korisničkog imena i lozinke moraju imati i jedinstvenu TAN tablicu potrebnu za prijavu.
Evisitor zamjenjuje dosadašnju online prijavu gostiju koju je Turistička zajednica općine Lastovo osiguravala svojim privatnim iznajmljivačima stoga te prijave od 01.01.2016. godine više nismo u mogućnosti zaprimati. Također nećemo biti u mogućnosti zaprimati ispunjene prijavnice koje su nam iznajmljivači do sada donosili.
Bitno je naglasiti da se za pružatelje usluga sam proces prijave i odjave gostiju ne mijenja osim što se od 01.01.2016. PRIJAVA GOSTIJU MOGUĆA JEDINO PUTEM SUSTAVA EVISITOR. Za sve one koji ne posjeduju osobno ili prijenosno računalo, pametni telefon ili tablet odnosno pristup internetskoj vezi, Pravilnik predviđa intalaciju terminala u turističkoj zajednici na kojem će se prijava i odjava gostiju vršiti uz asistenciju djelatnika TZ-a.
Pristupne podatke za eVisitor i prijavu gostiju je moguće dobiti jedino osobnim dolaskom u Turistički ured uz predočenje osobnog dokumenta ili rješenja o iznajmljivanju.

http://www.evisitor.hr

Često postavljana pitanja

1. Postoje li na Lastovu bankomati i gdje?

Na Lastovu imamo dva bankomata, u Lastovu na Pjevoru te u trajektnoj luci Ubli kraj Jadrolinije.

2. Gdje se nalazi benzinska pumpa?

U trajektnoj luci Ubli.

3. Postoji li na Lastovu ljekarna i kako radi?

U mjestu Lastovu se nalazi ljekarna koja radi od ponedjeljka do petka od 08.00 do 13.00 sati i od 18:00 do 20:00 te radnim subotama (2 puta mjesečno) od 8:00 do 13:00.

4. Zašto se mjesto Lastovo ne nalazi uz more?

Zbog obrambenih razloga – u prošlosti je Lastovo bilo izloženo napadima gusara i osvajača sa mora. Kako bi se zaštitilo stanovništvo podignuto je naselje na vrhu brda i njegovim unutarnjim padinama.

5. Može li se na Lastovu kupiti oprema za more?

Na Lastovu postoji trgovina sa mješovitom robom (trgovina Vanja pokraj Turističkog ureda) te osnovnom opremom za plažu i kupanje npr. sandale za more, luft madraci, peraje, maske za ronjenje i sl.

6. Može li se u trgovinama i restoranima plaćati u eurima i kreditnim karticama?

Većina trgovina i restorana prihvaća plaćanje karticama. Nije moguće plaćati eurima.

7. Gdje se može kupiti karta za katamaran i trajekt? Može li se izvršiti rezervacija?

Karta se može kupiti u agenciji Jadrolinije koja se nalazi u trajektnoj luci u Ublima. Karta se može kupiti i on line. Rezervacije nisu moguće.

Komentari i ocjene

Jeste li zadovoljni s našom uslugom? Ostavite nam svoj komentar i ocjenu.

Nedovoljno Dovoljno Prosječno Dobro Izvrsno
Ocjena 1 2 3 4 5

* Obavezno polje


Jeste li znali? da je Lastovo bilo dio Dubrovačke Republike?