Jezik

Kako doći?

Saznajte kad je sljedeći trajekt za Lastovo.

Kontakt

Imate li pitanje? Pošaljite nam poruku!.

» Turistički ured»Novosti»Nova obveza za iznajmljivače

Nova obveza za iznajmljivače

Na snazi je novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti (2015) koji osim par noviteta uvodi i bitnu obvezu za iznajmljivače, a to je oznaka o zabrani konzumiranja alkohola mlađim od 18 godina. Ova obveza je kao i Zakon na snazi od 9. kolovoza 2015. i vrijedi za sve iznajmljivače bez obzira pružaju li usluge prehrane ili ne, zatim vlasnike obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (tzv. opegejce) i naravno ugostitelje.

“Iznajmljivaču je zabranjeno usluživanje, odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića, drugih pića i/ili napitaka koji sadržavaju alkohol u objektu osobama mlađim od 18 godina, uz obvezu na vidljivom mjestu u objektu istaknuti oznaku o zabrani njihovog usluživanja, odnosno konzumiranja osobama mlađim od 18 godina.”

Cijeli Zakon o Ugostiteljskoj djelatnosti te “Kratke upute za iznajmljivače” možete pogledati na stranici TZ-a: www. tz-lastovo.hr, pod  Turistički ured – Kutak za iznajmljivače. Također na stranici TZ-a možete skinuti Cjenik, Kućni red i Obrazac za podnošenje prigovora za svoje apartmane ili sobe.

Jeste li znali? da je Lastovo bilo dio Dubrovačke Republike?