02.03.24.

Language

Ferry schedule

Find out when is the next ferry to Lastovo.

Contact

Do you have a question? Send us a message!.

Sv. Antun

Crkva je sagrađena u drugoj polovici 14. stoljeća i nadograđena u 17. stoljeću, čime  se sjedinilo i štovanje dvaju svetaca: Sv. Antuna Opata (Pustinjaka) i Sv. Antuna Padovanskog. Druga je po veličini crkva na otoku. Iznad pročelja ima karakterističnu trostruku lastovsku preslicu za zvona. Zbog sličnosti oltaru u crkvi Sv. Vlaha pretpostavlja se da su korčulanski majstori Pomenić i Ismaeli isklesali i oltar Sv. Antuna. Barokna slika s Gospom, Sv. Antunom Opatom i Sv. Antunom Padovanskim na glavnom oltaru djelo je slikara Andrea Lilia iz Ancone. Pri kraju 17. stoljeća, zaslugom isusovaca (jezuita), nadodan je i pobočni rustično izrezbareni drveni oltar sa slikom svetaca Ignacija Lojole i Franje Ksaverskog. Od stare srednjovjekovne crkvice, ostala je sačuvana samo apsida. U crkvi se služe mise na blagdan Sv. Antuna Padovanskog (13. lipnja) i Sv. Antuna Pustinjaka (17. siječnja).

Galerija fotografija


Taxi transport

Taxi Lastovo

Taxi service is available from 0-24 calling the provider.

Lokacija

Lastovo

Mjesto Lastovo staro je srednjovjekovno naselje amfiteatralnog oblika s dugom i zanimljivom poviješću. Jedino je naselje na otoku koje se ne nalazi neposredno uz more. Okruženo je brdima, a na svakom od njih je vidikovac s kojeg se pruža pogled na mjesto i okolna polja. Obiteljske kuće iz 15. i 16. stoljeća krase lastovski “sulari” (terase) i bogato ukrašeni “fumari” (dimnjaci) koji su postali zaštitni znak Lastova. Lastovske skalinade (kamene stepenice) obavijaju staru jezgru oko crkve i šire se te obogaćuju poseban mediteranski ugođaj.

Frequently asked questions

1.Is there ATM machine on the island ???

We have two ATM mashines on the island; near Splitska banka in Lastovo and in Port near Jadrolinija’s office.

2. Where is a gas station ???

In port Ubli.

3. Is there a pharmacy on the island ???

We have a basic supply of medicines in pharmacy which is working only 1 hour a day, from 13-14 hours,every day except Sunday and holiday. For emergency there is attending doctor on guard.

4. Why is Lastovo town not on the sea ???

Because of the defense purposes it was build on mainland. In the past Lastovo was often attacked  by pirates from the sea and for defense purposes local people built their settlements on the hill.

5. Can we by some basic swimming equipment on Lastovo ???

We have two small local shops ( one near Tourist office and another near bank) with basic swimming accessories like mask, swim wear, madras etc.

6. Can we pay with Euro and credit cards in the shops and restaurants ??

In most of the shops and restaurants You can pay with credit card. Euro is not accepted.

7.Where we can by the tickets for the ferry and can we reserve a ticket ????

Tickets can be bought in Jadrolinija’s office in Ubli or on line, and there is no reservations possible.

 

Comments and ratings

Are you satisfied with our service? Leave us your comment and rating.

Insufficient Sufficient Average Good Excellent
Rating 1 2 3 4 5

* Required field


Did you know that on Lastovo there are more that 200 km of walking paths?